Prezidium FKHV ČR – Zápis z jednání prezidia ze dne 10. 09. 2024

30.09.2024 16:31

 

Prezidium s právem hlasování

Prezidenti členů FKHV ČR

Jméno a příjmení

Přítomen

Prezident FKHV ČR

Václav Kafka

ano

AKAV

Martin Kot

ano, on-line

BCC ČR

Tomáš Strnad

ano

ČKHV

Josef Havrda

delegován P. Fiala, ano

MBK ČR

Petr Schweiner

ano

UKUVHT

Petr Zeman

omluven

VCC ČR

Tomáš Hušek

ano

 

 

 

Sekretariát FKHV

 

 

Funkce

Jméno a příjmení

Přítomen

Sekretariát FKHV ČR

Lucie Maxová

ano

Tajemník

Jiří Patočka

ano

 

 

 

Komise FKHV

 

 

Funkce

Jméno a příjmení

Přítomen

Kontrolní a revizní komise

neobsazeno

 

Právní komise

Jan Täubel

ano

Kulturní komise

Miloš Praus

nebyl přizván

Sportovní komise

Tomáš Barnet

nebyl přizván

Technická komise

Pavel Kolář

omluven

Komise pro vzdělávání a vztahy s veřejností

Libor Vykusa

nebyl přizván

 

 

 

 

Zástupci FKHV a AVCC AČR v komisích FIVA

 

 

Funkce

Jméno a příjmení

Přítomen

Motorcycle Commission

Pavel Šimek

nebyl přizván

Utilitarian Commission

Mgr. František Čečil

nebyl přizván

Events Commission

Ing. Stanislav Minařík

nebyl přizván

Legislation Commission

Ing. Stanislav Minařík

nebyl přizván

Culture & Youth Commission

Libor Vykusa

nebyl přizván

 

Datum příští jednání prezidia FKHV bude dne 1. 11. 2024

Program jednání prezidia dne 10. 9. 2024

 

 

 

1. Rekapitulace úkolů z posledního zasedání

 

1. Zástupci jednotlivých sdružení dodají do příštího jednání prezidia návrhy řešení úhrad PK – znalecký rozbor dodal P. Fiala). Písemný návrh předalo ČKHV zpracován J. Vincencim. Řešeními jsou: a.) zanechání současného stavu, b.) převedení PK do zaměstnaneckého poměru FKHV, c.) PK překročí rozsah DPP, d.) PK by odměny fakturovali FKHV.  

 

V. Kafka doporučuje volitelnost způsobu spolupráce. Od 1.1.2025 by byla možná spolupráce formou DPP v rozsahu prací do počtu 33 testací měsíčně. Při vyšším počtu testací bude měsíčně odvedeno sociální a zdravotní pojištění z celkové měsíční částky. Druhou možností je fakturace odměn, v případě, že PK je OSVČ

 

Informaci pro pověřené komisaře připraví sekretariát ve spolupráci s právní komisí a předloží finální znění prezidiu ke schválení (návrh bude součást pozvánky na jednání prezidia, tj. bude odeslán 1 týden před jednáním prezidia).

 

2. Technická komise FKHV předloží do zářijového jednání prezidia výsledky kontrol testací KLTK 11-20 za rok 2021 a 2022– J. Patočka shrnul předešlou kontrolu testací z roku 2023, kde bylo zjištěno, že KLTK neodvedla poplatky za  29 800 Kč. Z kontroly za roky 2021 a 2022 bylo k dnešnímu dni bylo zkontrolováno 214. Ještě chybí ke kontrole 36 testací, které zatím nebyli ze strany člena TK dodány. Ze kontrolovaného množství bylo ve 48 nových případech uveden majitele jako člen, ale dle dodaných podkladů ze strany klubu nebyl. U prodloužení bylo toto odhaleno v 86 ti případech. FKHV tedy vznikla finanční celková škoda 95.000, - Kč (finální částka bude stanovena po dokončení kontroly zbývajících 36 ti testací).

 

 

3. Do týdne odešle FKHV dopis klubu s tím, že byla provedena revize testací za rok 2023. Na základě prvních výsledků bylo zjištěno, že v roce 2023, z titulu rozdílné sazby pro člena a nečlena, vznikla škoda v dané výši – doplní TK dle finálních výsledků. Klub bude písemně informován, že řešení této škody vůči FKHV je možné způsobem, že by klub přijal závazek nebo uplatnil trestní oznámení. Do 14ti dnů budeme požadovat odpověď. Pokud klub závazek neuzná, FKHV se připojí k již podanému trestnímu oznámení – bylo odesláno. Dne 30. 6. 2024 jsme obdrželi odpověď p. Cafourka, předsedy KPHVJ Mordové rokle, z.s., že si nejsou vědomi jakékoliv pochybení ze strany KPHVJ Mordové rokle, z.s. a tudíž si nemyslí, že by vzniklou škodu měl hradit spolek. Závazek tedy klub neuznal. Po kontrole zbývajících testací bude FKHV informovat KPHVJ Mordové rokle, z.s. o výsledku kompletního šetření s finální částkou, závazkem, který vznikl. Pokud bude chtít spolek změnit své stanovisko, bude moci uhradit závazek do týdne od obdržení dopisu. V opačném případě se FKHV připojí k podanému trestnímu oznámení. Finální znění dopisu nadefinuje právní komise.

 

 

 

 

2. Technická komise

 

J. Patočka informoval, že P. Kolář se z dnešního jednání omlouvá.
 

Aktuálně je v IS TP vloženo 17.987 záznamů.

 

Prezidenti již dříve obdrželi záznam z jednání na MD dne 16. 7. 2024. Na základě informací z jednání jsme dne 27. 8. 2024 obdrželi tabulku provedených kontrol na STK pro HV, ze které vyplývá, že ke stejnému datu bylo provedeno 9 907 technických prohlídek HV osobních vozidel, z čehož 9 626 vozidel bylo způsobilých, 241 částečně způsobilých (závada na 30 dní) a 40 nezpůsobilých.

 

V. Kafka doplnil, že již před spuštěním nového systému bylo odsouhlaseno, že první rok fungování proběhne jako tzv. pilotní program systému testování.

 

T Strnad doplnil, že při jednáních TK se objevily další případy závažného pochybení při testování, proto je nutné, aby proběhlo jednání Disciplinární komise. J. Patočka informoval, že dle informací proběhne dne 12. nebo 16. 9. 2024.  Podklady k případům byly předsedovi DK předány.


J. Patočka dále přednesl, že byl P. Kolářem požádal aby informoval o případu, kdy se na jednání technické komise, na základě podnětu M. Proška, který vystavuje FIVA ID CARD, řešily 2 auta Porsche 356, která neměla podloženou původnost a bylo objeveno spousta nejasností. M. Prošek tedy nechtěl karty vystavit a členové TK se ztotožnili s jeho názorem, vozidla tedy byla zařazena do odmítnutých s tím, že v případě trvajícího zájmu je nutné provést kontrolní testování. Nicméně jedna z vozidel se objevilo při soutěži Migle Millia s FIVA kartou, která byla ze strany orgánů FIVA zabavena. Tento případ je v řešení.

 

 

Informační systém

 

Proběhlo předání přístupů mezi původní a novou programátorskou firmou, jak bylo schváleno prezidiem. Nová firma navrhla v první řadě provést úpravy týkající se zabezpečení (ochrana proti útokům, hashování hesel), které již bylo zmiňováno ve vstupní analýze, v celkové hodnotě kalkulace 38.000, - Kč.

 

Prezidium schvaluje náklady ve výši 38.000, - Kč.

 

HLASOVÁNÍ:

PRO: 6

PROTI: 0

ZDRŽEL SE: 0

 

 

3. Web

 

Nový web FKHV plní daty L. Vykusa. Apeluje na dodání aktualizace popisů jednotlivých sdružení, o což již písemně žádal v průběhu prázdnin. Vzhledem ke konci platnosti webhostingu je vhodné web spustit do 25. září, pokud do tohoto data nebudou dodány ze stran viceprezidentů žádané materiály budou použity stávají.

 

 

 

4. KRK

 

Na zasedání FKHV s ČKHV bylo dohodnuto, že jednání KRK proběhne v září.

Jednání svolá V. Kafka s výběrem termínů 30. 9. 2024 nebo 2. 10. 2024.

V. Kafka doporučuje pořídit z jednání audio záznam a zápis. Chybí člen za BCC a VCC, nutno do jednání dodat jména zástupců.

 

 

5. Aktualizace KLTK 

 

Na TK bylo předjednán Změnový list KLTK 14-07 Veterán klub Kroměříž z.s.. Aktualizace se týkala výměny člena za odvolaného A. Máčalu, který je zároveň Pověřeným komisařem.

Z důvodu nebezpečí z prodlení mu již byl ze strany TK odepřen přístup do ISTP. Zároveň bude vyzván k navrácení razítka PK.

 

HLASOVÁNÍ:

PRO: 6

PROTI: 0

ZDRŽEL SE: 0

 

Prezidium odvolalo A. Máčalu z funkce PK.

 

Náhrada A. Máčaly za nového komisaře není možná, protože není v souladu se zněním Příručky týkající se počtu komisařů vzhledem k počtu členů.

Nový komisař tedy nebyl schválen.

 

HLASOVÁNÍ:

PRO: 6

PROTI: 0

ZDRŽEL SE: 0

 

6. Různé

 

1.) P. Fiala informoval, že na jednání ČKHV a FKHV, které proběhlo v 19. 6. 2024, bylo jednáno o legalizování změny legislativní komise na právní komisi.

 

Rozhodnutím prezidia dne 10.9.2024 se ruší legislativní komise, která se nahrazuje právní komisí, s členstvím a podmínkami členství již dříve schváleným prezidiem na jednání dne 14. 11. 2023.

 

HLASOVÁNÍ:

PRO: 6

PROTI: 0

ZDRŽEL SE: 0

 

 

 

 

 

2.) J. Patočka a P. Fiala přednesli podnět V. Piska týkající se jeho výhrad k aktualizované Příručce k termínu „prodlužování“. Podnět bude postoupen právní komisi k prostudování. Další poznámka byla k odstranění nedostatků IS a zajištění funkčnosti.

 

T. Strnad doplnil, že bylo jednáno o zrušení funkce „Duplikát“, která po změně zákona nemá pro testování význam. Zažádáme o kalkulaci nákladů zrušení funkce z programátorského pohledu

 

HLASOVÁNÍ:

PRO: 6

PROTI: 0

ZDRŽEL SE: 0

 

Změna bude s dostatečným předstihem komisařům avizována a vysvětlena.

 

3.) Valná hromada FIVA se letos bude konat 15. – 16. 11. ve Vídni. Účastnit se budou: V. Kafka, J. Patočka, L. Vykusa, T. Barnet.

 

HLASOVÁNÍ:

PRO: 6

PROTI: 0

ZDRŽEL SE: 0

 

4.) J. Patočka reprodukoval informaci P. Koláře ohledně návrhu na spolupráci od vydavatele Grada na knihu o renovacích HV, který by knihy vydal na své náklady

 

5.) Z jednání prezidia 12. 3. 2024: Zástupci jednotlivých uskupení zašlou do konce roku 2024 (v termínu před řádným SD) jmenný seznam členů svých klubů.

 

Jak již bylo v loňském roce schváleno a odsouhlaseno, bude využita forma elektronických karet služby Sphere.

Sekretariát vypracuje formulář a určí formu seznamu (dle požadavků Sphere). Sekretariát dodá formu do 24. 9. 2024, spolky podklady do 14. 10. 2024.

 

6.) Shromáždění delegátů 2024 se bude konat 23. 11. 2024 od 11:00 h. (Střítež u Jihlavy, pokud bude možné prostor pronajmout). Body programu budou odeslány s pozvánkou na příští jednání prezidia k odsouhlasení.  

 

7.) J. Täubel apeloval na TK na dodání odstavce do aktualizovaných Stanov.

 

ÚKOLY:

 

1. Informaci pro pověřené komisaře o způsobu formy spolupráce od 1. 1. 2025 připraví sekretariát ve spolupráci s právní komisí a předloží finální znění prezidiu ke schválení (bude součástí pozvánky na příští jednání prezidia).

2. Právní komise nadefinuje znění dopisu KPHVJ Mordové rokle, z.s., týkající se jejich závazku vůči FKHV.

3. Jmenný seznam členů klubů: sekretariát dodá formu do 24. 9. 2024, spolky podklady do 14. 10. 2024.

 

Příloha č. 1 – Výsledek jednání prezidia FKHV a prezidia ČKHV.

 

Kontrola úkolů bude provedena na příštím jednání prezidia.

Datum: 10. 9. 2024
Zapsala: Lucie Maxová
Správnost zkontroloval: Václav Kafka, prezident FKHV

 

Zpět